Silke pudebetræk - hvad er fordelene?

Mulberry Silke og Satin Silke har mange fordele.

1. Forebyggelse af rynker
Hvis du er side- eller mavesover, har du formentlig oplevet den situation, hvor du står ud af din seng om morgenen, går på badeværelset og kigger dig i spejlet for at finde mønsteret af dit krøllede pudebetræk i dit ansigt. For at gøre ondt værre har du et møde om under en time, og de linjer, som din pude har brugt timer på at presse ind i dit ansigt, vil højst sandsynligt ikke forsvinde med det samme.

Disse søvnfolder vil naturligvis forsvinde i løbet af dagen, men ikke desto mindre er det en irritation for mange. Undersøgelser viser samtidig, at gentagen kompression af ansigtet under søvn, kan blive til permanente rynker over tid. Derfor bliver det ikke tydeligere, hvorfor det er fordelagtigt at sove på et glat stof. Dette vil nemlig modvirke søvnfolder, som kan føre til rynker. Et silke pudebetræk er altså et stærkt våben i kampen mod de forhadte linjer i ansigtet. En ekstra bonus ved at sove på silke er, at du undgår at vågne op med de uønskede mærker fra dit pudebetræk. 

2. Hudberoligende lindring
Silke har en række gavnlige effekter for din hud. Især personer med sensitiv hud, eksem, acne, allergi eller andre inflammatoriske hudtilstande kan have stor gavn af et silke pudebetræk. Udover en blid overflade, viser undersøgelser, at silke kan bidrage med følgende forbedringer:

  • Reduceret inflammation
  • Mindre irritation
  • Lindring af kløe grundet silkestoffets temperaturregulerende effekt

Hvis du i forvejen døjer med lignende hudtilstande, er du måske allerede opmærksom på kvaliteten af det tøj, du ifører dig. Men, hvorfor skal dit ansigt ikke have samme behandling? Det er værd at udskifte dit bomuldspudebetræk med et i silke, hvis du vil sikre dig et behageligt sovemiljø. Vi tør love dig, at du kan mærke en forskel. 

3. En renere søvn
Et pudebetræk er den overflade, der hyppigst kommer i kontakt med dit ansigt. Dette betyder også, at alle bakterier og andet skidt, der kommer på din pude, vil være i langvarig kontakt med din hud. 

Du tænker måske, hvordan et silke pudebetræk kan hjælpe dig? Selvom du naturligvis bør vaske dit silke pudebetræk regelmæssigt, så har silke - sammenlignet med bomuld - en række egenskaber, der hjælper med at holde dit betræk rent mellem vaskene. Fordi silke optager mindre fugt end andre stoffer, er det mindre sandsynligt, at det danner grobund for støvmider og andre bakterier.
Silkes tørhed tiltrækker nemlig færre soveværelsesallergener sammenlignet med andre stoffer, såsom et bomuldsbetræk.

4. Fugtet hud
Hvis du nogensinde har investeret tid og penge i en hudplejerutine med flere trin kun for at vågne op med dehydreret hud, så kender du frustrationen. Sandheden er, at der findes nogle stoffer i bomuld, som absorberer fugt mere end andre. Dette kan være grunden til, at du vågner op med tør hud til trods for du har smurt dig ind i diverse cremer og serumer aftenen forinden. Heldigvis er der hjælp at hente! En af de mange fordele ved et silke pudebetræk er, at det vedligeholder hudens naturlige fugtbalance. Det naturlige silkefiber afviser nemlig fugt mere effektivt end andre stoffer. I stedet for at suge al hydreringen i din hud, kan et silkepudebetræk hjælpe dig til at bevare det.
 

5. Glattere, sundere hår
Slut med dårlige hårdag! Hvis de ovenstående hudfordele appellerer til dig, vil du garanteret blive glad for at høre, at mange af de samme egenskaber gør sig gældende for dit hår. Et silke pudebetræk gør nemlig underværker for håret! Silke er naturligt glattere end andre stoffer, hvilket betyder, at det modvirker friktion mellem pude og hår, når du sover. Dette giver mange fordele for et sundere hår, såsom:

  • Reducerer krus
  • Mindsker knækkede spidser
  • Færre sammenfiltringer

Og de fugtgivende fordele, vi nævnte tidligere? Du kan være sikker på, at de også gælder dit hår. Hvis du kæmper med et skadet- eller kruset hår, så vil du opleve en markant forskel ved at sove på silke. Hvis du derimod har et bleget eller farvet hår, er dét at hvilke på en glat overflade vigtigt for at genoprette dit hård styrke og reducere knækkede spidser. 

6. Den rigtige temperatur
Uanset om du har tendens til kulde eller varme, er et silke pudebetræk fordelagtigt. Silke har nemlig en temperaturregulerende egenskab. Uanset årstiden, vil de fugtafvisende egenskaber og åndbare fibre holde dig varm, hvis det er koldt, eller kold, hvis det er varmt. Et silke pudebetræk bidrager derfor til en behagelig nattesøvn.

7. En luksuriøs følelse
Dette kommer formentlig ikke bag på dig, men silke er et utrolig lækkert stof, der er yderst behageligt for huden at være i kontakt med. Med et silke pudebetræk opnår du et luksuriøst sovemiljø - i dit eget hjem vel at mærke. Et silke pudebetræk er altså en hjemlig luksus, som du ikke bør snyde dig selv for. 

Tilbage til blog